Coaching bij stress of burn-out

Met coaching weer energiek en veerkrachtig in het leven staan.

Ben je gestresst, overspannen of (bijna) burnout, dan is het zaak om weer rust te vinden. Coaching helpt je de balans herstellen tussen je belasting – wat er van je wordt gevraagd vanuit je omgeving en door jezelf – en je belastbaarheid – hoe je met die veranderingen en verwachtingen omgaat.

Of misschien voel je weinig energie, ontbreekt het je aan motivatie om je doelen na te streven en heb je moeite om met dagelijkse problemen of uitdagingen om te gaan. In dat geval stimuleert coaching je ontwikkeling op lichamelijk, mentaal en sociaal-emotioneel gebied, zodat je opbloeit en van het leven geniet.

Wil je advies inwinnen, neem dan contact op voor een gratis telefoongesprek. Of boek direct je eerste sessie. Via de knop ‘Afspraak maken’ kies je in mijn agenda eenvoudig het tijdstip dat jou uitkomt.

Afspraak maken

Probleem chronische stress

Af en toe wat stress hebben is geen enkel probleem. Ons lichaam is er zelfs voor gemaakt. Maar het wordt een ander verhaal als er langdurig stress is. Bij chronisch stress zorgt het zenuwstelsel ervoor dat het lichaam continu waakzaam en alert blijft. Hierdoor kan het niet of te weinig meer ontspannen, laat staan herstellen. Op de lange termijn is dat schadelijk voor je gezondheid. Sommige mensen krijgen lichamelijke problemen zoals hoge bloeddruk, migraine of maagdarmklachten. Anderen krijgen gespannen spieren, ze slapen slechter en raken oververmoeid.

Met coaching gericht op stressreductie leer je de balans tussen je belasting en belastbaarheid bewaken en daarmee de stress op een gezond niveau houden.

Aanpak

Als coach help ik je om de balans tussen inspanning en ontspanning te herstellen. We bespreken hoe je de belasting kunt verminderen, bijvoorbeeld door dingen minder, anders of niet meer te doen. Anderzijds bekijken we hoe je je belastbaarheid kunt vergroten, bijvoorbeeld door eerder rust te nemen, beter timemanagement of vaker ‘nee’ te zeggen. Daarnaast leer je ontspannings- en ademhalingsoefeningen om ook lichamelijk in balans te komen.

Als je stress of burn-out te maken heeft met een bepaalde angst of traumatische herinneringen, dan gaan we daar dieper op in. Tijdens het coachingstraject kan ik als je wilt ook therapeutische methoden inzetten zoals bijvoorbeeld EMDR of hypnotherapie.

Tarief en aanmelden

  • Voor particulieren: zie de verschillende tarieven op deze pagina. Vergoeding uit de aanvullende verzekering is vaak mogelijk.
  • Voor trajecten die zakelijk of door de werkgever worden vergoed, gelden andere tarieven. Informeer vrijblijvend naar de voorwaarden.

Heb je last van ongezonde stress en wil je weer vitaal in het leven staan? Via onderstaande knop kun je direct een afspraak maken voor een consult of een gratis telefonisch adviesgesprek.

Afspraak maken

Behandelmethoden

Vraag vrijblijvend advies