Gesprekstherapie helpt je weer veerkrachtig in het leven staan.

Voor de meeste hulpvragen vormt gesprekstherapie de basis. Hieronder leg ik kort uit wat ik daarmee bedoel.

In combinatie met gesprekstherapie kan ik verschillende therapieën inzetten. Dit is afhankelijk van het probleem, de symptomen waar je last van hebt en de ontstaansgeschiedenis. Welke methoden we extra inzetten beslissen we in overleg.

De meeste cliënten in mijn praktijk komen tussen de zes en tien sessies. Tijdens onze gesprekken werk ik cliëntgericht, inzichtgevend en oplossingsgericht.

Wil je advies inwinnen, neem dan contact op voor een gratis telefoongesprek. Of boek direct je eerste sessie. Via de knop ‘Afspraak maken’ kies je in mijn agenda eenvoudig het tijdstip dat jou uitkomt.

Afspraak maken

Cliëntgericht

Meestal is er een aanleiding, bijvoorbeeld thuis of op het werk, waardoor je besloten hebt om hulp te vragen. Je hebt behoefte om erover te praten en bij jezelf stil te staan. Ik ga met je in gesprek om samen je probleem te onderzoeken en te ontdekken hoe je verder kunt komen.

Tijdens de sessies bekijken we wat je meemaakt en wat je gevoelens en gedachten hier over zijn. Ik leef me zo goed mogelijk in en onderzoek met je wat je voorgeschiedenis en toekomstbeeld zijn, en de reden(en) dat je nu klachten hebt. Daarbij gaat het erom wat je probleem voor jou persoonlijk betekent. Het doel is dat je je weer veilig voelt om jezelf te zijn en je verder te kunnen ontplooien.

Inzichtgevend

Een belangrijke vraag is wat maakt dat het probleem blijft bestaan. Welke mechanismen zijn er bij je aan het werk die het probleem in stand houden? Dat kan te maken hebben met nare ervaringen in het verleden maar ook met gewoontes of gedragingen waarvan je je niet bewust bent.

Om inzicht te krijgen in je drijfveren, je emoties, angsten  en behoeftes vraag ik je om te vertellen wat er in je omgaat. Ik luister naar je en geef terug wat ik gezien en gehoord hebt. Ik fungeer als het ware als een ‘spiegel’ voor je, waardoor je je bewuster wordt van jezelf. Je krijgt zo meer inzicht en je gaat verbanden leggen tussen bepaalde ervaringen. Ook de veranderingen die je doormaakt in hoe je met dingen omgaat spiegel ik aan je terug. Dit proces versterkt je identiteit.

Oplossingsgericht

Je persoonlijke verhaal kunnen vertellen, je gehoord en gezien voelen, inzicht in jezelf … het zijn allemaal sleutels voor de oplossing van je probleem. Een laatste sleutel is die van actie nemen, het doelgericht toewerken naar een oplossing en deze in de praktijk brengen.

Ik help je in je zoektocht naar een oplossing. Ik zie je daarbij als de expert van je probleem. Dit betekent dat ik je ondersteun en aanmoedig in het benutten van je sterke kanten en hulpbronnen en het versterken van de vaardigheden die al hebt. Je krijgt ook huiswerk mee om bepaalde situaties te observeren en te oefenen met ander gedrag in die situaties. Je gevoel van controle en veerkracht nemen toe.

Tarief en aanmelden

  • Voor particulieren: zie de verschillende tarieven op deze pagina. Vergoeding uit de aanvullende verzekering is vaak mogelijk.
  • Voor trajecten die zakelijk of door de werkgever worden vergoed, gelden andere tarieven. Informeer vrijblijvend naar de voorwaarden.

Heb je last van ongezonde stress en wil je weer vitaal in het leven staan? Via onderstaande knop kun je direct een afspraak maken voor een consult of een gratis telefonisch adviesgesprek.

Afspraak maken

Methoden & therapieën

Vraag vrijblijvend advies