Lichaamsgerichte therapie die het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunt.

CranioSacraaltherapie (CST) is ontwikkeld door John E. Upledger, arts en osteopaat.

CST wordt voor zowel fysieke als emotionele klachten ingezet. Er wordt gewerkt met zachte manuele technieken gericht op gespannen gebieden in het lichaam. Tijdens de behandeling lig je gekleed en ontspannen op de behandeltafel.

Cliënten volgen het als ondersteunende therapie voor andere behandelingen of als een losstaande therapie. Vaak is het doel het (her)vinden van ontspanning, herstel van stress of trauma, of het verminderen van pijn.

Wil je advies inwinnen, neem dan contact op voor een gratis telefoongesprek. Of boek direct je eerste sessie. Via de knop ‘Afspraak maken’ kies je in mijn agenda eenvoudig het tijdstip dat jou uitkomt.

Afspraak maken
Craniosacraaltherapie

Doel van craniosacraal-therapie

Craniosacraaltherapie grijpt in op het craniosacraal- en bindweefselsysteem van het lichaam. Het craniosacraalsysteem bestaat uit de schedel (‘cranium’), heiligbeen (‘sacrum’) en de hersen- en ruggemergvliezen (‘dura’). De dura is onderdeel van het geheel aan bindweefsel dat door het hele lichaam een elastisch netwerk vormt.

Essentieel is dat het bindweefsel soepel meebeweegt met al onze bewegingen. Er kunnen echter spanningen en blokkades zijn ontstaan door bijvoorbeeld ziekte of trauma. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in pijnklachten, chronische stress, vermoeidheid of emotionele klachten.

Met de zachte behandeltechnieken kunnen verstoringen en spanningen in het craniosacraal- en bindweefselsysteem opgemerkt en behandeld worden.

Aanmelden

  • In 2022 en 2023 heb ik aan het Upledger Instituut trainingen in CST gevolgd. Op basis hiervan kan ik ontspanningssessies van 60 minuten aanbieden, als onderdeel van het psychosociaal therapietraject. Minimumleeftijd is 14 jaar.
  • Wat je kunt verwachten is een ontspannende ervaring en bewustwording van waar en hoe je spanning vasthoudt en kan loslaten.
Afspraak maken

Methoden & therapieën

Vraag vrijblijvend advies