Craniosacraal-therapie

Lichaamsgerichte therapie die het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunt.

CranioSacraaltherapie (CST) is ontwikkeld door John E. Upledger, arts en osteopaat.

CST wordt voor zowel fysieke als emotionele klachten ingezet. Als therapeut werk ik met zachte manuele technieken gericht op gespannen gebieden in het lichaam. Tijdens de behandeling lig je gekleed en ontspannen op de behandeltafel.

Cliënten volgen het als ondersteunende therapie voor andere behandelingen of als een losstaande therapie. Vaak is het doel het (her)vinden van ontspanning, herstel van letsel, operatie, stress of trauma, of het verminderen van pijn.

Wil je advies inwinnen, neem dan contact op voor een gratis telefoongesprek. Of boek direct je eerste sessie. Via de knop ‘Afspraak maken’ kies je in mijn agenda eenvoudig het tijdstip dat jou uitkomt.

Afspraak maken
Craniosacraaltherapie

Wat is cranio?

Craniosacraaltherapie grijpt in op het craniosacraal- en bindweefselsysteem van het lichaam. Het craniosacraalsysteem bestaat uit de schedel (‘cranium’), heiligbeen (‘sacrum’) en de hersen- en ruggemergvliezen (‘dura’). De dura is onderdeel van het geheel aan bindweefsel dat door het hele lichaam een elastisch netwerk vormt.

Essentieel is dat het bindweefsel soepel meebeweegt met al onze bewegingen. Er kunnen echter spanningen en blokkades zijn ontstaan door bijvoorbeeld ziekte of trauma. Dit kan zich uiten in onder meer een stijve nek, pijn in de onderrug, hoofdpijn, tandenknarsen, darmklachten, vermoeidheid of emotionele klachten.

Met de zachte behandeltechnieken kunnen verstoringen en spanningen in het craniosacraal- en bindweefselsysteem opgemerkt en behandeld worden.

Aanmelden

  • Als therapeut-in-opleiding Craniosacraaltherapie aan het Upledger Instituut bied ik een ontspanningsoefening van 60 minuten tegen sterk gereduceerd tarief. Minimumleeftijd is 16 jaar.
  • Wat je kunt verwachten is een ontspannende ervaring en bewustwording van waar en hoe je spanning vasthoudt en kan loslaten.
Afspraak maken

Behandelmethoden

Vraag vrijblijvend advies