Over de praktijk

Hallo, welkom op mijn site.

Ik stel me graag kort even voor. In 2017 ben ik met mijn praktijk gestart. Daarvoor werkte ik als bedrijfskundige en P&O adviseur. Maar na een burnout en de nodige hersteltijd besloot ik het roer om te gooien. Persoonlijk gegroeid, wijzer geworden en terugkomend bij mijn oude liefde voor de psychologie besloot ik me om te scholen tot therapeut en coach. Na een opleiding in Engeland en diverse cursussen in Nederland ben ik mijn praktijk gestart.

Mijn doel is je te helpen om weer grip te krijgen, op hoe je je voelt, wat je doet en naar je situatie kijkt. Ik werk met methoden die geschikt zijn voor kortdurende therapie en waarbij je zelf ook actief bent. Dat betekent thuis oefeningen doen, er de tijd voor nemen en ze met geduld volhouden. Je zult merken dat als je ingesleten patronen zo weet te veranderen dat je zelfvertrouwen sterker wordt.

Wil je advies inwinnen, neem dan contact op voor een gratis telefoongesprek. Of boek direct je intakeconsult. Via de knop ‘Afspraak maken’ kies je in mijn agenda eenvoudig het tijdstip dat jou uitkomt.

Afspraak maken

Werkwijze

We beginnen altijd met een intakegesprek en we stellen samen het doel en de aanpak vast. Ik werk in het bijzonder ook met klinische hypnotherapie, EMDR en Buteyko-ademtherapie. Meestal zijn er tussen de zes en tien sessies nodig.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) en het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Mijn consulten worden deels vergoed door onderstaande verzekeraars uit de aanvullende verzekering.

Deze zorgverzekeraars bieden onder voorwaarden een gedeeltelijke vergoeding (dagmaximum per consult). De voorwaarden betreffen onder ander de prestatiecode waamee gedeclareerd wordt. Hierin veranderen regelmatig zaken.

 • CZ groep: CZ, CZ direct, NN, Ohra
 • Cooperatie Menzis: Menzis, Anderzorg, Hema en PMA
 • Achmea groep: Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Avéro Achmea, Pro Life Zorgverzekeringen, De Friesland en OFZ Zorgverzekeraar
 • Cooperatie VGZ: VGZ, Bewuzt, Promovendum, National Academic, Besured, IZZ, Univé, ZEKUR en UMC
 • ONVZ: ONVZ, waaronder ook VvAA en PNOzorg

Disclaimer:
Omdat iedere zorgverzekeraar zijn eigen voorwaarden hanteert, is het raadzaam bij de zorgverzekeraar eerst na te vragen of de factuur vergoed wordt. Check het vergoedingenoverzicht van je zorgverzekeraar en het overzicht waarop erkende beroepsverenigingen en/of therapeuten vermeld staan. Uiteraard is de (hoogte van de) vergoeding afhankelijk van de afgesloten aanvullende verzekering.

Tarieven

 • Voor particulieren: tarief voor een standaardconsult van 60 minuten is € 80,00. Bij langere consulten worden het bedrag evenredig verhoogd. Vergoeding uit de aanvullende verzekering is mogelijk.
 • Voor trajecten die zakelijk, door de werkgever en/of op offertebasis worden vergoed, gelden andere tarieven. Informeer vrijblijvend naar de voorwaarden.

Betaling & Annulering

Facturatie vindt per consult of programma plaats. De betalingstermijn is 7 dagen. Annuleren of wijziging van een afspraak kan kosteloos tot 24 voor de afspraak. Bij geen op niet tijdige afmelding wordt de sessie in rekening gebracht.

Verklaring ‘informed consent’

Ik werk met een Verklaring ‘informed consent’. Dat betekent dat ik je bij aanvang vraag om akkoord te gaan met deze Verklaring, waarmee je bevestigt dat je kennis hebt van de wederzijdse rechten en plichten. Bij kinderen jonger dan 16 jaar moeten beide ouders/verzorgers met ouderlijk gezag toestemming geven. In de privacyverklaring kun je lezen hoe ik omga met je persoonsgegevens. De privacyverklaring voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Klachtenregeling

Heb je een klacht en komen wij er samen niet uit, dan kun je je met dit klachtenformulier wenden tot mijn beroepsorganisatie Vereniging Integrale Vitaliteitkunde dat hiervoor dit klachtenreglement hanteert. Als lid van deze beroepsorganisatie ben ik ook aangesloten bij een geschillencommissie. Hiermee voldoe ik aan de wettelijk eis volgens de Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg. Dit is het reglement van de geschillencommissie.

Diploma’s en certificaten

Na mijn afstuderen in 1991 heb ik gewerkt als HRM-adviseur en bedrijfskundige. In 2016 ben ik me gaan omscholen. Hieronder staan de belangrijkste diploma’s en certificaten.

 • 2019-2022: Halfjaarlijkse bescholingen Buteyko-methode
 • 2021: EMDR-master practitioner, BiVT
 • 2018: Opleiding Buteyko-therapeut bij Buteyko Academie;
 • 2018: Pijnanalyse en pijnbehandeling bij ITON;
 • 2018: Klinische hypnose bij NVVH
 • 2017-2018: Psychosociale en Medische Basiskennis bij CIVAS
 • 2017: Cognitive-Behavioural Hypnotherapy, bij The UK College of Hypnosis & Hypnotherapy, Londen
 • 2008: Master of Business Administration (MScBA), Rijskuniversiteit Groningen
 • 1991: Personeelswetenschappen (drs.), Universiteit Tilburg
 • 1987: Psychologie (propedeuse), Universiteit Utrecht

Vraag vrijblijvend advies