Stress- en vitaliteitscoaching

Met coaching weer energiek en veerkrachtig in het leven staan.

Ben je gestresst of zit je tegen overspannenheid aan, dan is het zaak om weer rust in je dagelijks leven te krijgen. Stress coaching helpt je de balans herstellen tussen je belasting – wat er van je wordt gevraagd vanuit je omgeving en door jezelf – en je belastbaarheid – hoe je met die veranderingen en verwachtingen omgaat.

Of misschien voel je weinig energie, ontbreekt het je aan motivatie om je doelen na te streven en heb je moeite om met dagelijkse problemen of uitdagingen om te gaan. In dat geval stimuleert vitaliteitscoaching je ontwikkeling op lichamelijk, mentaal en sociaal-emotioneel gebied, zodat je opbloeit en van het leven geniet.

Wil je advies inwinnen, neem dan contact op voor een gratis telefoongesprek. Of boek direct je eerste sessie. Via de knop ‘Afspraak maken’ kies je in mijn agenda eenvoudig het tijdstip dat jou uitkomt.

Afspraak maken

Wanneer stress coaching?

Af en toe wat stress hebben is geen probleem. Ons lichaam is er voor gemaakt. Het wordt een ander verhaal als er langdurig stress is. Bij chronisch stress zorgt het zenuwstelsel ervoor dat het lichaam continu waakzaam en alert blijft. Hierdoor kan het niet of te weinig meer ontspannen, laat staan herstellen. Op de lange termijn is dat schadelijk voor je gezondheid. Sommige mensen krijgen lichamelijke problemen zoals hoge bloeddruk, migraine of maagdarmklachten. Anderen krijgen gespannen spieren, ze slapen slechter en raken oververmoeid.

Met coaching gericht op stressreductie leer je de balans tussen je belasting en belastbaarheid bewaken en daarmee de stress op een gezond niveau houden.

Wanneer vitaliteitscoaching?

Voel je je energiek? Ben je gemotiveerd om jezelf doelen te stellen en doe je moeite om je doelen te behalen? Kun je goed herstellen van een ingrijpende gebeurtenis en je dagelijkse leven weer oppakken? Als dat zo is, dan kun je gerust zeggen dat je een vitaal persoon bent. Echter, als het je ontbreekt aan energie, motivatie en veerkracht dan is vitaliteitscoaching wellicht iets voor jou.

Coaching gericht op vitaliteit heeft tot doel dat je weer met levenslust en doorzettingsvermogen je leven leidt. We werken daarbij aan drie dingen: het lichamelijke (bewegen, voeding, slaap), het mentale (persoonlijke groei en ontwikkeling) en het sociaal-emotionele (zelfbewustzijn en sociale relaties).

Hoe help ik je bij stress?

Als coach help ik je om de balans tussen inspanning en ontspanning te herstellen. Dat doen we enerzijds door te bespreken hoe je je belasting verlaagt, bijvoorbeeld door taken over te dragen of dingen minder, anders of niet meer te doen. Anderzijds bekijken we hoe je je belastbaarheid kunt vergroten, bijvoorbeeld door eerder rust te nemen, beter timemanagement en vaker ‘nee’ te zeggen (assertiever worden). Daarnaast leer ik je ontspannings- en ademhalingsoefeningen om ook lichamelijk in balans te komen.

Als je stress te maken heeft met een bepaalde angst of nare herinneringen, dan gaan we daar dieper op in. Tijdens het coachingstraject kan ik als je wilt ook therapeutische methoden inzetten zoals EMDR, CGT en cognitieve hypnotherapie.

Hoe help ik je vitaler worden?

Vitale mensen zorgen voor zichzelf met gezonde voeding en voldoende beweging, rust en herstel. Daarnaast hebben ze een positieve manier van denken, onderhouden ze ondersteunende relaties en leiden ze een zinvol, bevredigend leven. En wie wil dat niet? Jij waarschijnlijk ook gewoon. Gedurende het coachingstraject staan we uitgebreid stil bij wat je verhindert om zo te leven.

Tijdens de intake vul je enkele gevalideerde vragenlijsten in om een indruk te krijgen van je vitaliteit, leefstijl en psychosociale functioneren. We bespreken  samen de uitkomsten en leggen die naast je hulpvraag en wat je met het coachingstraject wilt bereiken. Dit resulteert in je persoonlijke coachingsplan, waarna we werken aan de punten die voor jouw ontwikkeling belangrijk zijn.

Tarief en aanmelden

  • Voor particulieren: tarief voor een standaardconsult van 60 minuten is € 80,00. Bij langere consulten worden het bedrag evenredig verhoogd. Vergoeding uit de aanvullende verzekering is mogelijk.
  • Voor trajecten die zakelijk of door de werkgever worden vergoed, gelden andere tarieven. Informeer vrijblijvend naar de voorwaarden.

Heb je last van ongezonde stress en wil je weer vitaal in het leven staan? Via onderstaande knop kun je direct een afspraak maken voor een consult of een gratis telefonisch adviesgesprek.

Afspraak maken

Ik help je graag verder met

Vraag vrijblijvend advies